WAT GA JE DOEN?

Omdat we erg hard groeien, zoeken wij uitbreiding van ons team.

Je werkt nauw samen met een collega matchmaker en ook met verkoop en werving & selectie om de perfecte match tussen kandidaat en opdrachtgever te realiseren. Hierover voer je regelmatig overleg. Je bent zowel matchmaker als accountmanager voor de kandidaten en opdrachtgevers.

Je hebt regelmatig contact met kandidaten en bouwt een duurzame relatie met ze op. Hierdoor weet je wat kandidaten willen, waar ze goed in zijn en bij welke opdrachtgevers ze perfect aansluiten om langdurig ingezet te worden.

Je kent de wensen van de opdrachtgevers en weet de juiste kandidaten te matchen. Je zorgt voor de begeleiding van zowel kandidaat als opdrachtgever om de start van de werkzaamheden zo soepel mogelijk te laten verlopen. Je ziet mogelijkheden bij opdrachtgevers en weet hierdoor extra opdrachten te creëren.

Je werkt nauw samen met de backoffice om alle processen gestroomlijnd te laten verlopen.

WIE ZOEKEN WIJ?

De persoon die wij zoeken is de spin in het web en verantwoordelijk voor het maken van de juiste match tussen onze mensen en opdrachtgevers. Hiervan krijg je energie!

Je hebt sowieso een aanstekelijk enthousiasme en je bent nieuwsgierig, dat is de basis! Bovendien weet je hoe je in contact komt met mensen, en dan bedoelen we intermenselijk contact. Je weet gesprekstechnieken professioneel in te zetten bij onze kandidaten en opdrachtgevers.

Je bent iemand die het glas halfvol ziet, direct mogelijkheden herkent en van huis uit proactief te werk gaat. Je bent een doorzetter, je gaat zelfstandig te werk en stopt niet met bellen totdat je de juiste match hebt gevonden.

WAAROM IN ONS TEAM KOMEN WERKEN?

Vanuit ons kantoor in Amstelveen werken we met een team van 9 mensen om onze mensen iedere dag bij leuke opdrachtgevers te laten starten. In veel gesprekken met kandidaten horen we voorbij komen: “het moet natuurlijk wel leuk blijven”! Heel begrijpelijk als je niet meer hoeft te werken. Voor ons is dit dus een belangrijk thema.

Wij staan voor het BLG principe; beter, leuker, gelukkiger! Wij geloven erin dat als je iets iedere keer iets beter doet, het werken leuk is en bijdraagt aan je (werk)geluk. Dit maakt jou als persoon en zeker ook het team beter, leuker en gelukkiger,

Natuurlijk zouden we ook kunnen vertellen hoe gaaf, leuk en fantastisch we zijn, maar dat mag je helemaal zelf komen ontdekken. Je weet nu in ieder geval hoe we hierin staan ;-).

Wat we verder vragen & aanbieden:

We zoeken iemand die een HBO werk- en denkniveau heeft. Ervaring als matchmaker is een pré maar uit het goede hout gesneden zijn is belangrijker. Daarnaast ben je in bezit van rijbewijs B en ben je 32-40 uur beschikbaar. Je bent vloeiend in Nederlands in woord en geschrift, beheerst de Engelse taal en uiteraard beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden.

En wat je ook moet weten:

We bieden een salaris tussen de 3.500-4.500 euro, afhankelijk van ervaring (o.b.v. een fulltime dienstverband van 40 uur), een pensioen, bonusregeling, hybride werken, laptop en telefoon, (op termijn) een lease-auto en volop opleidingsmogelijkheden.

Tot slot:

Denk je nu: “Die zoeken naar een speld in een hooiberg.” Dat kan kloppen. Echter, wij gaan niet voor minder!

Dus mocht jij die speld zijn? Laat het ons weten! Wil je meer weten over deze rol, bel ons dan ook gerust. Contactpersoon:

Wouter Adamse

wouter@klusheeren.nl 06-24796633

KLUSHEEREN, ZILVERWERKT & ZILVERCONNECT.

Met Klusheeren, Zilverwerkt en ZilverConnect maken we het mogelijk om gepensioneerde mensen te laten doorwerken op een manier die bij hen past. Hiervoor zoeken we opdrachtgevers die de inzet van deze fantastische doelgroep op waarde weten te schatten.

KlusHeeren richt zich op mensen met een technische achtergrond, ZilverWerkt richt zich op mensen die graag in de gastvrijheidsindustrie werkzaam willen zijn en met ZilverConnect bemiddelen we klantcontact professionals.

Want voor deze doelgroep is de motivatie om te “werken” een hele andere dan alleen inkomen genereren. Zij werken omdat ze het leuk vinden, omdat ze van waarde willen zijn, hun ervaring willen inzetten, sociaal bezig willen zijn, ergens bij willen horen, weekritme willen hebben en nog veel meer redenen.

In de media

Doorwerken na het pensioen is een onderwerp dat veel in de belangstelling staat. Verschillende media hebben hier in de afgelopen periode aandacht aan besteed en onze KlusHeeren hier een prominente rol in gegeven. Een paar voorbeelden:

  • Een leuk item bij Omroep Brabant met onze KlusHeer Wim Lamper & account manager Ariane Christophe.
  • Artikel in de Telegraaf over het bedrijf KlusHeeren.
  • Item in Eenvandaag met onze KlusHeer Rob Joppe in de hoofdrol.

Ons team op het kantoor in Amstelveen

Onze visie op doorwerken na pensioen

Met pensioen gaan op een vastgepinde leeftijd (67 jaar) doet de maatschappij & de medewerker geen goed.  Blijven werken is wat dat betreft zo gek nog niet.

Het biedt ritme en structuur. Er is een reden om de deur uit te gaan, een activiteit voor de dag en het zorgt voor contact met andere mensen. Daarnaast worden mensen gezonder oud als ze actief blijven.

Mensen hoeven echt niet meer die veertig uur in de week te werken zoals ze altijd deden. Of dezelfde baan te houden. Het is juist mooi als mensen iets kunnen doen waar ze blij van worden. En daar verdienen ze dan ook nog iets extra’s mee.

Waar wij voor staan

ZilverWerkt maakt onderdeel uit van KlusHeeren, een bedrijf dat zich onderscheidt door te werken met gepensioneerde vakmannen en klussers die nog graag 2-3 dagen per week willen werken. Wij bieden onze opdrachtgevers ervaren en loyale mensen.  Het is onze ambitie dat zowel onze opdrachtgevers als onze ZilverWerkers echt bij ons willen horen. Dat betekent voor ons:

ZilverWerkers onder elkaar

ZilverWerkt is een onderdeel van KlusHeeren, wat al 15 jaar een betrouwbare partner is voor gepensioneerde vakmannen en opdrachtgevers. We vinden het belangrijk dat we elkaar ook regelmatig op een andere manier ontmoeten. De afgelopen jaren zijn er o.a. (winter)BBQ’s, bezoeken aan de SS Rotterdam, Kerstborrels, Jeu de Boule competities georganiseerd om elkaar in een informele setting beter te leren kennen.